Să presupunem că site-ul dvs. a fost marcat de căutarea Google ca având o problemă de securitate, fie că este vorba despre malware sau poate că site-ul dvs. pare să fie hackat. Google testează acum o caracteristică pentru a vă permite să solicitați Google să revizuiască site-ul și problema specifică de securitate dacă credeți că Google a identificat în mod eronat site-ul dvs. ca având o astfel de problemă de securitate.

Anuntul. "Testăm un nou sistem de raportare care începe cu probleme de securitate", a spus Google pe Twitter. Există un nou buton "Raportați o problemă de securitate" pe pagina de ajutor pentru problemele de securitate, în care proprietarii site-urilor pot raporta posibile falsuri pozitive sau pot solicita o revizuire a problemei de securitate.

Cum arată. Iată un ecran cu butonul:
Google security

S-ar putea să nu funcționeze pentru tine. Acest lucru este testat chiar acum și este posibil ca această funcție să nu funcționeze pentru dvs. "Acest instrument de raportare este disponibil în prezent numai pentru cei care provin din paginile de ajutor în limba engleză", a spus Google. De asemenea, trebuie să fiți conectat la Google Search Console pentru ca acest lucru să funcționeze.

De ce ne pasă. Va amintim ca a fost eliminat din greșeală un site de-al nostru. Un purtător de cuvânt Google a spus: "Acesta a fost un caz în care sistemul nostru a identificat greșit site-ul ca fiind piratat". Dar, Google a trebuit să țină cont și a durat ceva timp ca site-ul să fie restaurat în căutarea Google. Această funcție va ajuta site-urile care nu au mai multă expunere sau acces la Google să sperăm că remediem mai repede problema și astfel să reducem traficul Google pierdut din cauza unei probleme de securitate fals pozitive.