optimizare seoPutem spune ca in fiecare an Google face modificari permanente asupra algoritmului de cautare, dar majoritatea sunt minore (aproximativ 500-600 de modificari pe an de modificari minore). In afara acestor modificari de algoritm fara mare semnificatie in optimizare seo, google face si actualizari de algoritm "majore" (ca Google Panda si Google Penguin) care afecteaza rezultatele cautarilor in mod semnificativ. In continuare va prezentam ultimele 5 modificari algoritmice care au avut cel mai mare impact asupra cautarilor in google.

     Actualizari optimizare seo Google pentru anul 2017

      - "Fred" (neconfirmat) - 8 martie 2017

     Google a lansat ceea ce se pare a fi o actualizare majora cu impact pe scara larga in intreaga comunitate seo. Este o actualizare neconfirmata oficial de Google sub numele de "Fred". Actualizarea Google Fred a lovit in special site-urile cu continut de valoarea scazuta, acele site-uri care se concentreaza mai mult pe venit decat pe utilizator.

- Actualizare majora de algoritm - 6 februarie 2017

Modificarile la algoritm au inceput cu 1 februarie si au continuat o saptamana intreaga, iar maximul a fost atins in jurul datei de 6 februarie, dar sa stiti ca a continuat si pe data de 7 februarie. A fost o perioada de flux de algoritmi intre 1 februarie cu varful in jurul datei de 6 februarie. Nu este foarte clar daca au fost actualizari de algoritm multiple sau o singura actualizare, noi credem ca au fost cel putin doua actualizari extinse. Am constatat la aceasta actualizare o mai buna reducere a linkurilor si a spamului.

- Actualizare algoritm Google - 10 ianuarie 2017

Google a lansat aceasta actualizare pentru a penaliza site-urile cu reclama si ferestre pop-up agresive, acestea ar putea deteriora experienta utilizatorilor de dispozitive mobile. Google a lansat un avertisment in acest sens acum 5 luni. Impactul a fost minim asupra site-urilor.

Ultimele 2 actualizari din anul 2016

Actualizare neconfirmata de Google - 14 decembrie 2016

In jurul datei 14-15 decembrie 2016 am constatat un flux masiv de modificari in Google, dar Google nu a confirmat acest lucru. Din pacate nu avem prea multe informatii oficiale in acest sens, dar sigur au fost modificari destul de multe in algoritmul Google.

Actualizare algoritm - 10 noiembrie 2016. Click si pe articol

Am constatat pe data de 10 noiembrie un flux masiv, iar pe data de 18 noiembrie un alt flux. Se pare ca a fost o actualizare a algoritmului principal si o inversare a tuturor penalizarilor anterioarea din Penguin. Nici aceasta actualizare nu a fost confirmata de Google. Noi credeam ca a fost o activitate post-penguin si a durat aceasta actualizare mai multe zile. Majoritatea actualizarilor facute de Google sunt neconfimate, dar impactul asupra clasamentului este destul de semnificativ, iar datoria noastra este sa fim tot timpul pregatiti si in pas cu noile tendinte Google.