Google a anuntat ca lanseaza o noua actualizare de baza, actualizarea de baza din decembrie 2020. Aceasta este a treia actualizare de baza a anului 2020, prima a fost actualizarea de baza din ianuarie 2020 si a doua a fost actualizarea de baza din mai 2020.

Din punct de vedere istoric, Google a lansat o actualizare de baza a algoritmului Google la fiecare cateva luni sau cam asa ceva. Au trecut doar aproximativ sapte luni de la actualizarea de baza din mai 2020, care a avut loc pe 4 mai 2020. Deci, aceasta a durat mult mai mult decat actualizarile lansate anterior.

Anuntul. Iata tweet-ul care il anunta Google, si a spus asa: "mai tarziu astazi, lansam o actualizare larga a algoritmului de baza, asa cum facem de mai multe ori pe an. Se numeste Actualizarea de baza din decembrie 2020".

Lansarea a inceput la ora 13:00 ET. Google ne-a informat ca Google a inceput lansarea acestei actualizari de baza din decembrie 2020 in jurul orei 13:00 ET, care este la doua ore si jumatate dupa ce Google a spus ca va fi lansat.

Google a spus "Actualizarea de baza din decembrie 2020 este acum lansata live. Asa cum este obisnuit cu aceste actualizari, de obicei va dura aproximativ una pana la doua saptamani pană la lansarea completa."

Google cod algoritmActualizari anterioare. Cea mai recenta actualizare de baza a fost actualizarea de baza din mai 2020, acea actualizare a fost mare si larga si a durat cateva saptamani pentru a fi lansata complet. Inainte ca aceasta sa fie actualizarea de baza din ianuarie 2020, am avut cateva analize despre aceasta actualizare aici. Cea anterioara a fost actualizarea de baza din septembrie 2019. Aceasta actualizare a fost mai slaba pentru multi factori SEO si webmasteri, deoarece multi au spus ca nu are un impact atat de mare ca actualizarile de baza anterioare. Google a lansat, de asemenea, o actualizare in noiembrie, dar aceasta era specifica clasamentelor locale. Puteti citi mai multe despre actualizările Google anterioare pe site-ul nostru.
Ce sa faci daca esti afectat. Google a dat sfaturi cu privire la ceea ce trebuie luat in considerare daca in trecut ati fost afectat de o actualizare de baza. Nu exista actiuni specifice pe care sa le intreprindeti pentru recuperare si, de fapt, un impact negativ al clasamentului poate sa nu semnaleze ca nimic nu este in regula cu paginile dvs. Cu toate acestea, Google a oferit o lista de intrebari de luat in considerare daca site-ul dvs. este afectat de o actualizare de baza. Google a spus ca puteti vedea un pic de recuperare intre actualizarile de baza, dar cea mai mare schimbare pe care ati vedea-o ar fi dupa o alta actualizare de baza.

De ce ne pasa. Ori de cate ori Google isi actualizeaza algoritmii de clasare a cautarii, inseamna ca site-ul dvs. se poate descurca mai bine sau mai rau in rezultatele cautarii. Stiind cand Google efectueaza aceste actualizari ne ofera ceva de mentionat pentru a intelege daca a fost ceva pe care l-ati schimbat pe site-ul dvs. web sau ceva ce Google a schimbat cu algoritmul sau de clasare. Astazi, stim că Google va lansa o actualizare de bază a clasamentului, asa ca tineti cont de analizele si clasamentele dvs.